fredag 17 januari 2014

Storm och magsjuka vid Lago Atitlan


Nu har vi sovit tva natter i staden Panajachel som ligger vid Guatemalas storsta sjo Lago Atitlan. I onsdags tog vi en battur pa sjon till en liten by som heter San Marco. Foljande ord far beksriva stamningen i San Marco - hippie, yoga, veggimat, droger och manniskor med sma puppiller. Skulle det inte vara for det oppna drogklimatet skulle platsen falla mig i smaken. Jag insag efter vistelsen i San Marco att jag inte ar lika hippie som jag trodde. Vi at en god veggi-sallad och tog baten tillbaka innan kvallen.
Natten mellan onsdagen och torsdagen blaste det stormbyar har i Panajachel. Taket pa vart hostel borjade blasa sonder, sa vi fick byta till ett mer sakrare rum. En guldstjarna till Danny som svarade pa skype mitt i natten for att ge oss en vaderleksrapport. Nar vi bytt rum fran ett med enn osakert tak, insag vi att det nya rummer hade ett hal i vaggen. Hostellet som vi bor pa ar inte i toppklass direkt. Forutom de trasiga taken och vaggarna finns det inget kok och lakanen som vi sover i verkar inte vara tvattade. Den duschen som finns ar inlindad i el-kablar, sa vi vagar inte duscha. Men vad gor val det nar priset for en natt bara ar 40 Q, cirka 34 svenska kronor.

Igar besokte vi maya-staden Chichicenando, som ar kand for sin marknad. Vi akte dit tillsammans med tva andra backpacker som vi traffat pa vagen. TIllsammans listade vi ut hur lokaltafiken fungerar har och vi akte de sa kallade chicken-bussarna. Det var som att aka bergodalbana. Hog fart och skarpa svangar. Val framme spenderade vi nagra timmar pa marknaden som inte hade nagot slut. Guatelala ar kannt for dins fargstarka tyger och det syntes har. Cooltª!ª!

Igarkvall hade vi otur med allt. Inget gick som det skulle. Vi skulle ringa och boka en resa - ingen ville lana ut sin telefon. Vi skulle ta ut pengar - ingen bakomat fungerade. Som gradden pa moset har Erika haft magsjuka inatt, och vad hande, jo toaletten gick sonder... Nu hoppas vi att turen vander...

Lyckades inte publicera bilder den har gangen heller. Lagger upp lite pa facebook istallet.

Ha det gott

1 kommentar:

  1. Följer er med spänning! Hoppas turen vänder för er snart och att Erika kryar på sig! Å andra sidan har ni ju redan varit med om en hel massa och jag kan tänka mig att det trots allt är helt fantastiskt att få se en annan del av världen och en annan verklighet än vår! =) Kram till er båda! / Sandra

    SvaraRadera