fredag 1 februari 2013

Mödradödlighet

Den 27 oktober 2012 genomförde vår Amnestygrupp från Norrköping en manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm. I samband med Amnestys årliga Aktivistseminarium tågade 100 aktivister tillsammans i ett fackeltåg som avslutades i en formation på Medborgarplatsen. Nu finns den finns den fina stunden förevigad i en kort film som bästa Ammi och Gustav producerat. Se, njut och lär!

 

Manifestationens syfte var att uppmärksamma mödradödlighet och dess koppling till mänskliga rättigheter. Varannan minut dör en kvinna till följd av graviditet eller förlossning. Siffrorna är som högst i Sierra Leone. Aktionen som filmen visar är ett resultat av ett samarbete mellan vår Amnestygrupp i Norrköping och en lokal Amnestygrupp i Sierra Leone. Nästa steg blir att skicka ner filmen till gruppen i Sierra Leone i hopp om att de i sin tur kan sprida den vidare. Tillsammans kan vi göra skillnad!

När jag ser den här filmen blir jag varm i hela kroppen. Jag är fruktansvärt nöjd, glad och stolt över att vi klarade av att genomföra det här. Fy fan vad häftigt egentligen!

Nu är det dags för veckans arbetsinsats. Först ett dygnspass på Marieborg och sen ett pass på The Bishop Arms. Det har gått ett halvår sedan jag stod bakom baren, men nu är det dags igen! Härligt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar