tisdag 4 mars 2014

Costa rica i bilder, del 2

Var sista dag pa Cista ricas vastkust akte vi pa val-saffari i den marina nationalparken Marina Ballena. Besvikelsen var stor da vi insag att valarna inte dok upp just den har dagen. Men lyckan blev nastan fullandad da vi fick se stora skoldpaddor och vackra delfiner.




De sista fyra dagarna spenderades pa den ostra sidan av landet. Stilla havet byttes ut mot karibiska havet. Vi bodde i en liten hippe-stad som heter Poerto Viecho. Jag diggar mycket av det som hor hippie-kulturen till, typ yoga, veggo-mat och kreativa manniskor. Jag blir bara sa trott pa alla droger.

De sista dagarna delade vi upp oss lite. Pappa och jag hyrde cyklar och gick pa guidad tur i en choklad-farm, medan Danny och Erika gosade med sengangare och krokodoler. har kommer bilder fran pappas och mina aventyr. Erika far komplettera i ett senade inlagg.

Har cyklar pappa och jag till Manzanilla. Det ar en liten by med en nationalpark som gransar till Panama. Bamse-vagor, sa det var lite klurigt att bada!




Den guidade turen pa choklad-farmen var mycket spannande. Vi fick lara oss massor, bade och frukten och om produktionen. 

Frukten ser ut sa har. Den ar gul nar den ar klar for att skordas.

Innuti frukten finns en supergod fruktsaft och manga karnor. Det ar karnorna som senare blir choklad.
 Efter att saften och karnorna separerats soltorkar karnorna i 1-2 veckor.

 Var fantastiksa guide tillverkade sedan choklad som vi fick smaka. Det ar ett enormt arbete som ligger bakorm varje chokladbit. Efter denna guidade tur blir det ingen mer Marabou. Bara fair-trade!
 Fardig choklad! Bara choklad, inga tillsatser :-)


Hej svejs /Elvira

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar