tisdag 11 februari 2014

Tikal - utomjordiskt vackert!



Har kommer lite bilder fran hapnadsvackande Tikal! Det finns inga ord som kan beskriva detta fantastiska omrade. Vi tog en eftermiddagstur och nar vi vandrade genom djungeln i morkret efter solnedgangen och lyssnade pa alla djur som lurade bakom blad och buskage hade orden sedan lange tagit slut.

Jag fragade guiden hur mayaindianerna bar sig at for att bygga dessa magnifika byggnader, varpa han log hemlighetsfullt och svarade att "Jaa, det ar ju det som ar grejen, att ingen vet." Jag kunde inte lata bli att namna att jag sett en dokumentar for nagra ar sedan som visade bilder av ritningar som hittats inuti pyramiderna som visade gudar som kom ner fran oan och som hjalpte folket bygga. Da log guiden annu bredare. "Ja jag har sett den ocksa... En del tror ju att de fick hjalp av utomjordingar..." Jag fragade honom vad han sjalv trodde och han refererade till sin tidigare guidning da han berattade om hur byggnaderna ar placerade utifran stjarnsystemet for att med hjalp av skuggor och ljus fran solens uppgang och nedgang rakna tid. Sedan tittade han uppat pa en av en de hissnande hoga byggnaderna, log om mñjligt annu mer hemlighetsfullt och fragade "Vad tror du sjalv?"


Vara kara vanner Leonor och Fred var ocksa med till Tikal! Hittils har vi helt oplanerat stott pa varandra fem-sex ganger under resans gang! Vi kanner oss nastan lite halva utan vara foljeslagare!


Solnedgang pa Tikals storsta tempel, ovanfor tradtopparna nar regnsogen vaknar till liv. Total sinnesfrid.



Och som inbitet Star Wars-fan kan jag ju inte lata bli att skryta lite om att vi var haaaar! Ingen skymt av Falken eller wookisar men det kanns anda som att vi ar i en galax langt, langt borta...


Pa vagen tillbaka till bilen fick vi se en mayaritual som utfordes av en prast fran omradet. Vi fick inga bra bilder i morkret kring den levande elden men oj sa haftigt! Tikal ar helt klart topp tre av vara upplevelser sahar langt!

Hasta luego!
Erika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar